Dessert

  • Kim

    Hoi, om te beginnen prettige feestdagen toegewenst. Ik heb in Egypte een toetje gegeten en vraag me af hoe het heet zodoende dat ik het zelf kan maken. Het was een witachtige soort van mousse in de koelafdeling, het was geen ijs, want het smolt niet, ook geen yoghurt. In ons hotel waren er variaties met gemalen nootjes erin of iets van vruchten, waardoor de kleur veranderde. Het was super lekker en ontzettend machtig. Weet iemand toevallig wat ik bedoel en of ik het in Nederland kan kopen of zelf maken ? Alvast bedankt, Kim.

  • Aïcha

    Dat zal Mahalabiyya zijn, ik heb thuis wel het recept liggen en zal het morgen sturen; de versie die ik heb is erg simpel maar heel lekker. Umm Ali vind ik persoonlijk nog lekkerder, maar dat is wat bewerkelijker.

  • Aïcha

    2 kopjes melk; 8 eetlepels suiker; 1 eetl. rozewater; 4 eetl. maizena, 2 eetl. rozijnen, 1 theelepel kaneelpoeder.

    Los de maizena op in een beetje melk. Breng de overige melk met de suiker en rozewater aan de kook. Meng de maizena langzaam! in de hete melk en breng opnieuw tot kookpunt terwijl je constant roert. Stort in een leuk schaaltje en garneer met de rozijnen en kaneelpoeder, bv een toefje rozijnen in het midden en baantjes kaneel vanaf dit bergje naar de randen.

    Bilhana wisshifa!!